Bentlakásos kutyakiképzés

A bentlakásos képzés egy intenzív oktatási forma. A legkényelmesebb módja a kutyád oktatásának.

Nincs hétvégeken korán kelés, utazás a kutyaiskolába, nem kell több tíz óra munkaórát belefektetned az értékes idődből kutyád  képzésébe. Csak a kutyával való kommunikációt kell elsajátítanod kiképzőinktől az átadáskor. A munka dandárját  kiképzőink végzik.

Kiknek ajánljuk?

Amennyiben a tulajdonos képzi a kutyáját, képzetlenségéből adódóan óhatatlanul összezavarja a kutyáját, tapasztalt kiképző ilyet nem követ el, figyelembe veszi az eb ösztöneit, igényeit, az egyedhez válassza a kiképzési technikákat.

Alapvetően olyan kutyatulajdonosoknak ajánljuk a bentlakásos kutyaoktatást, akik elfoglaltságuk miatt nem tudnak kutyájuk oktatásába belefektetni értékes idejükből, de mégis tőrödnek kedvencük igényeivel és egy engedelmes, együttműködő társat szeretnének.

Felvetődik, hogy a kutyában okoz-e törést az otthoni környezettől való elszakadás? Az első pár nap mindenképpen stresszes a kutya számára, de gondoljunk arra, hogy mindannyian jártunk iskolába, váltottunk már munkahelyet, amikor is új csapatba illeszkedtünk be. Kiképzőink maximálisan segítenek a kutyának az új falkába való beilleszkedésben.

kutyatanitas    

Miért a Kutyaközpont?

A Kutyaközpont munkatársai mind egytől egyig nagy tapasztalattal rendelkező kiképző. Számos eredményt értek el kutyák nevelése, kiképzése terén. Nem versenykutyák képzésére szakosodtunk, hanem a hétköznapokra képezzük, készítjük fel a kutyádat, hogy minél harmonikusabban, zökkenő mentesebb legyen az együttélés a hétköznapokban.

A tanítás során maximálisan alkalmazkodunk a megrendelőink igényeihez, elképzeléseihez. Mindenkor a kutya képességeihez mérten választunk kiképzési módszert, alakítjuk az oktatás menetét, intenzitását.

A kutyaközpontban egy team dolgozik, hogy a kutyádból a legjobbat, legnagyobb teljesítményt hozza ki. Minden munkatársunknak megvan a szakterülete, ahol kimagasló tudással rendelkezik, így az adott kereteken belül mindenre megtaláljuk a megoldást. Sok év tapasztalata azt mutatja, hogy a kutyához illő kiképző kiválasztásával gyorsabban, magasabb kiképzési szint érhető el ugyan abban az intervallumban.

Bentlakásos kutyakiképzés menete

Az alap bentlakásos képzés időtartalma három héttől hat hétig tarthat a választott csomag függvényében, melyet külön kérésre meg lehet hosszabbítani Ez idő alatt a kutyád engedelmességet tanul, illetve speciális feladatokat sajátít el (például őrző-védő).

A szolgáltatás megrendelése után a tulajdonos hozza el hozzánk kedvencét, de megállapodás szerint lehetőség van a kutya háztól való el- illetve visszaszállítására is. A képzés ideje alatt az eb a megszokott tápot fogyasztja, amit a tulajdonos biztosít, de mivel cégünk állateledel és felszerelési cikk forgalmazásával is foglalkozik, a táplálás kérdésében is tudunk kedvező ajánlatot tenni.

A kutya átvételekor, megérkezésekor felvesszük a kutya és a tulajdonos adatait, egy kérdőívet töltünk ki közösen. Átbeszéljük a fennálló problémákat, elvárásokat és azok lehetséges megoldását. Majd elkezdődik a kutyakiképzés. Az eb elszállásolása a kiképzés ideje alatt nappal kutyák számára kialakított kertben, éjszakára biztonsága érdekében kennelben történik. A kiképző napi rendszerességgel a kutya tanulási képességét figyelembe véve, különböző helyszíneken foglalkozik az ebbel. Amennyiben szeretnél menet közben bekapcsolódni a kutya képzésbe, gyakorolni a kiképző irányításával, erre is lehetőséget biztosítunk munkatársunk óradíjának megfizetése ellenében.

A képzés végén átadásra kerül a kutya, ekkor legalább két órás oktatásra  számíthatsz, melynek során használati útmutatást adunk a kutyához.

Ekkor a gazdit képezzük! Felvértezünk azzal a tudással, amivel szinten tudod tartani kutyád képzettségi szintjét, mely következtében hosszútávon harmonikussá válik kapcsolatotok.

kutyakikepzes   orzo_vedo_kikepzes_kutya

Az átadás után sem engedjük el a kezed, az évek során sok kutyatulajdonos kérte már, hogy az átadás után otthonában is folytassuk együtt a tanulást. Természetesen erre is lehetőséget biztosítunk, ha nem ütközik a távolság miatt technikai akadályba.

Gyakorlatban kedvenced az alábbiakat sajátítja el:

  • utasításra ül, áll, fekszik
  • kézjelekre távolról ül, fekszik
  • helyben marad ülés, fekvés, pozíciókban
  • pórázon vezethető
  • behívható (zavaró körülmények közt)
  • városi forgalomban, közterületen fegyelmezett, képzett kutyához illően viselkedik
  • kutyák között végrehajtja az elvárt feladatokat

 

A szolgáltatás díjáról a teljes árlista oldalon tájékozódhatsz   árlista itt>>

 

Body nevű doberman 4 hét bentlakásos kutyakiképzés előtt és után. Ebben a videóban látható, hogy milyen változás várható nálunk, 4 hét bentlakásos kutyakiképzés után a kutya képzettségi szintjében. A videón látható doberman egy nagyon jó képességekkel, ösztönökkel rendelkező kutya. Ezt a képzettségi szintet nem minden ebnél tudjuk garantálni a negyedik hét végére.