Agility

Közös edzés, mozgás a kutyáddal, barátok, csapat, siker  ezt nyújtja neked a Kutyaközpont agility edzése.

A kutyaiskolánkban agility edzések alkalmával lemozgathatod kutyádat, miközben teljes harmónia alakul ki közted és a kedvenced között
Manapság a a kutyás sportok közül a legnagyobb tábora az agilitynek van, ezért is egész évben folyamatosan rendeznek versenyeket az egész ország területén. Minél magasabb szinten űzöd ezt a sportot annál jobban előtérbe kerül a kettőtök kapcsolata. Nem csak te fogod érezni a pozitív változást kutyád viselkedésében, hanem a kutyás közösségtől is bezsebelheted majd az elismerésüket.

Az agility edzéseket úgy képzeld el mintha a legjobb barátoddal kirándulnátok, vagy éppen olyan sportot űznétek, ahol mind a ketten kiteljesedtek. A kutyád akadályok közti irányítása nagyfokú összehangoltságok igényel kettőtöktől. A edzések előrehaladtával olyan harmóniát, szimbiózist fogsz megtapasztalni amelyet csak nagyon kevés kutyás érezhet kutyájával kapcsolatban. Ha elkezded az agilityt egész életedben rabjává fogsz válni és minden alkalommal újra át akarod élni majd a kutya és ember közti teljes harmónia érzését.

A Kutyaközpont kutyakiképzői már több alkalommal megtapasztalták az agility pozitív “kutyaformáló” hatását, mely sokszor abban nyilvánult meg, hogy nagyon aktív már kezelhetetlennek tartott kutyát váltak gazdáikkal szemben együttműködővé. Az agility edzések során igen dinamikus mozgásokat végeztetünk a kutyákkal, miközben az irányíthatóságra is nagy hangsúlyt fektetünk. Egy nagy mozgásigényű, gyors idegrendszerű kutya sokkal könnyebben rávezethető a feladat végrehajtásra az agility gyakorlása közben.

 

Az agility nagy előnye a többi kutyás sporttal szemben, hogy nem csak egyes fajták, hanem mérettől és fajtától függetlenül szinte minden kutya részt vehet benne. Nálunk az agility kutyás sportot űzheted magas szinten, versenyszerűen, de szabadidős tevékenységként is kiválóan alkalmas kutyáddal való kapcsolatod elmélyítésére. Sok esetben tapasztaltuk már, hogy nagy mozgásigényű, vagy éppen ellenkezőleg, félénk kutyákra rendkívül jó hatást gyakorol ez a fajta sport. A feladatok, illetve az akadályok precíz leküzdése teljes koncentrációt igényel kutyádtól és tőled is. Az agility edzés során nem csak fizikálisan „dolgozod le” kedvencedet, hanem mentálisan is. A közös tevékenység közepette egy olyan összhang alakul ki köztetek, amely már túlmutat a klasszikus gazda-kutya kapcsolaton.

 

Az agility egy olyan kutyás sport, amely leginkább a lovas díjugrató versenyre emlékeztet. Angliában kutyakiállításokon show műsorként, a közönség szórakoztatására találták ki. A nézők körében az első pillanattól kezdve nagy sikert aratott ez a gyorsaságot, fürgeséget, fordulékonyságot igénylő kutyás sport. Az agility lényege, hogy a kutyának egy előre meghatározott sorrendben felállított akadály pályát kell lefutnia.  A  kutyát csupán hang- és kézjelekkel irányíthatja a vezetője. A felállított pálya különböző akadályokból áll: ugróakadály, kúszó, szlalom, palló, palánk, távolugró, asztal, karika és hinta.

Ha úgy döntesz, hogy kipróbáljátok magatokat az agilityben, nincs más teendőd mint, hogy lelátogatsz hozzánk kutyáddal egy edzésre. Az első edzés alkalmával a kiképzésvezető felméri a kutyád képességeit és javaslatot tesz a további foglalkozással, edzésekkel kapcsolatban.

Kiképzés időpontjairól itt olvashatsz

Foglalkozás árairól itt olvashatsz

Kutyaiskola elérhetősége  itt olvashatsz>>>