MKOSE

 

 

Másolat - kepek 1071-4fh másolataA Magyar Kutyavezetők Országos Sport Egyesülete 2006-ban alakult az alábbi célokkal.

 

 

Az egyesületi tagok kutyáinak kiképzése csoportos formában engedelmes,sport,munka,mentő,kereső,mozgássérült segítő feladatok ellátására.

 

Sport napok, sport rendezvények, közös programok szervezése, lebonyolítása.

 

Szakmai továbbképzések szervezése, ahol a kiképzéssel kapcsolatos tapasztalatok cserélhetők más egyesületekkel, szervezetekkel együttműködve.

 

Különböző szabadtéri rendezvények, kutyás bemutatók lebonyolítása, amely segít a kutyás és nem kutyás embereket egymással elfogadtatni, kulturált kutyatartást népszerűsíteni.

 

 

A 17. kerületi kutyatartók az elmúlt időszakban nagy számban képezhették kutyáikat az MKOSE segítségével. Az egyesület a megváltozott kutyatartási viszonyokból adódóan számos újszerű problémára kínál megoldást. A XVII. kerületben kertes házas övezetek mellett panelházas városi részek is találhatók, ebből a sajátosságból kifolyólag eltérő kutyatartási szokások alakultak ki. Tevékenységünk során kialakítottuk olyan módszereket, melyek mind a két formánál jelentkező problémák megoldására lehetőséget kínálnak.

 

 

 

Az egyesület alakulása pillanatában kitűzött célok mellett a működés során számos új feladat, igény adódott, került látómezőbe. Ezért az egyesület vezetősége úgy döntött, hogy minél szélesebb körnek biztosítja a helyes kutyatartás kialakításához szükséges elméleti és gyakorlati tudásanyag elsajátítását. Az egyesület tagjai és aktivistáink rendszeresen megfordulnak a kerület iskoláiban, óvodáiban, hogy már fiatal korban oktassák, bemutassák az állatokkal való helyes bánásmódot. Az egyesület kutyaiskolájának bemutatóin, valamint különböző szabadtéri rendezvényeken minden alkalmat megragadunk a kutyatartással kapcsolatos ismeretanyag terjesztésére.

 

 

Egyesületünk tagsága javarészt kerületi lakosokból tevődik össze, ebből kifolyólag fontosnak tarjuk lakókörnyezetünk környezetvédelmét. A kutyaiskola környékét tagságunk rendszeresen gondozza, tisztán tartja. Minden nálunk megforduló kutyavezetőnek felhívjuk a figyelmét a környezetvédelem fontosságára, valamint arra buzdítjuk, hogy tevőlegesen is vegyen részt ebben a munkában.

 

 

Egyesületünk több állatmenhelynek is segít a viselkedés problémás kutyák rehabilitációjában. Az MKOSE kutyakiképzői számtalan hányatott sorsú kutyát segítettek újra beilleszkedni a társadalomba.