Kutyaiskola

A Kutyaközpont Kutyaiskola Budapest 17. kerületében az Összekötő úton  található. A foglalkozások során elsősorban a kutyával való kommunikáció oktatására helyezzük a hangsúlyt, hogy minél harmonikusabban tudjál együtt élni kutyáddal a mindennapokban.

A kutyakiképzésnek temérdek területe van. Kutyaiskolánkban széles választási lehetőséget kínálunk a hozzánk jelenezőknek, hogy megtaláld a neked és kutyádnak a legmegfelelőbb kiképzési területet, formát. Munkánk során nem misztifikáljuk a kutyakiképzési ismeretek alkalmazásának lehetőségeit. Egyszerű, letisztult hókusz-pókuszoktól mentes, mindenki számára érthető és elsajátítható technikákat oktatunk, hogy kutyáddal minden téren egészséges kapcsolatot alakíthass ki.

 

A kutyaiskola előnye, egyben nehézsége is a kezdő kutyás számára, hogy kutyánkat fajtársai társaságában vagyunk kénytelenek képezni. A kutyaiskola nem éppen mondható ingerszegény környezetnek, ezért némely kutyának a kezdetekben nehézséget okozhat a figyelmét elvonó ingerek megszokása. Vitathatatlan előnye, hogy sehol másutt nem tudunk olyan feltételeket teremteni a kutyák számára, ahol ellenőrzött körülmények mellett folyhat a szocializáció kutyákkal és emberekkel egyaránt.

Kutyaiskolában a csoportos foglalkozások alkalmával a kiképzésvezető irányításával valójában a kutyatulajdonosok képzése folyik.

Számunkra elsődleges szempont, hogy a nálunk gyakorló kutyák mentálisan és fizikálisan is előre mutató fejlődést mutassanak. Kutyaiskolánkat minden fajtájú és korú kutyával lehet látogatni. Kiképzésvezetőink mindenkor a kutya képességeihez, fajtajellegéhez, a kutya tulajdonos igényeihez, az adott helyzethez igazítják a foglalkozások menetét.

Az iskola foglalkozásain mindig arra törekszünk, hogy lehetőség szerint kényszer nélkül bírjuk rá a kutyát a feladatok végrehajtására. Ezért a foglalkozások alkalmával teljes mértékben kihasználjuk a motivációs lehetőségeket, melyek a pozitív megerősítést szolgálják.

A Kutyaközpont kutyaiskolában az alábbi foglalkozásokat veheted igénybe.

Ingyenes szocializáció
Szeretnénk, hogy minél több kutya számára biztosítva legyen a szabad játék, egy biztonságos elkerített helyen. Nálunk ellenőrzött körülmények között szocializálódhat, játszhat fajtársaival a kutyád.

Kutyaóvoda
Itt teremtjük meg kutyádban azokat a készségeket, reflexeket, amelyekre a későbbiekben alapozhatjuk a fejlődést. A kutyaóvoda egy kötetlenebb gyakorlás, mint a felnőtteké, sok játékkal, képesség fejlesztéssel “fűszerezve”.

Kezdő csoport
A Kutyaközpont kutyaiskolát minden fajtájú és korú kutyával látogathatod.  Itt az engedelmességi, ügyességi feladatok végrehajtásának az alapozása folyik.

Haladó csoport
Ebben a csoportban intenzíven folyik a kutyák oktatása, valamint a Te képzésed. A célunk egy olyan átfogó ismeretanyag átadása, megtanítása, ami képessé tesz kutyád egyre magasabb szintű irányítására

Őrző-védő kiképzés
A haladó csoportos foglalkozás, után ha igényed van rá, kutyád  őrző-védő kiképzésben részesül. Különböző szituációkban Próbálhatod ki képességeit.

Activity tréning
Az activity tréninget valamennyi csoportos foglalkozásba beillesztettük. Az activity eszközökkel gyakorló kutyák észrevehetően nagyobb önállóságot, intelligenciát mutatnak a későbbiekben.

Agility
Az agility edzéseket úgy képzeld el mintha a legjobb barátoddal kirándulnátok, vagy éppen olyan sportot űznétek, ahol mind a ketten kiteljesedtek.