Csivava mentés

Dunaföldvárnál autózva a 6-os úton egy kis pici rókaszerű izére lettünk figyelmesek. Már egy másik autó is megállt elöttünk. Amikor közelebb értünk, láthattuk, hogy egy apró fekete csivava az. Láthatóan a másik autó utasai is segíteni szerettek volna, csak nem tudták magukhoz hívni a kiskutyát. Mivel állva próbálkoztak, megijedt a kutya és az ellenkező irányba, az autók felé futott.

Egyikünk kiszállt a kocsiból és guggolva, vidám hanghordozással hívogatni kezdte az ebet. Így sikerült is megfogni.

csivava_mentesKözel két órán át utazott egyikünk térdén. Láthatóan hozzá volt szokva az ölben levéshez, alkalmazkodott a helyzethez. Május elseje lévén várnunk kellett másnapig, hogy orvoshoz vigyük chipnézésre. Addig az egyikünknél maradt a kiskutya. Kénytelen volt szobaketrecben elhelyezni, mivel sem a kutya előéletével nem volt tisztában, sem az esetleges betegségeivel, valamint az apró jószág nem viselte jól a két saját kutya közeledését.

Másnap elvittük a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőbe, ahol kiderült, hogy nincs chipje. Kapott egy nyakörvet, természetesen chipet és a Csivava Fajtamentők óvó szárnyai alá helyeztük.

Bogi és Emma