Kutyák összeszoktatása

Ismét Báró, a vizsla kan a főszereplő. Csak az ismétlés kedvéért, az eb a Vizslamentőktől került a Kutyaközpontba viselkedési és egészségügyi problémák miatt. Nem egész két hónap alatt Báró viselkedése 180 fokos fordulatot vett. A legutóbbi időben más kutyákkal való agresszióját vettük kezelés alá. Ebben a munkában nagy segítségünkre volt Gizmó nevű rottweiler szukánk, akinek a nehezen kezelhető, problémás kutyák beilleszkedésének segítése a feladata a kiképzőbázison.

Mára már elértük, hogy más kan kutyákkal is képes együttműködni és konfliktusait agresszió nélkül is képes kezelni. Ez a videón jól látszik,hogy hím ivarú felnőtt kutyákkal játszik és a falkában megtalálta a helyét.

 

Bőr betegségén is sikerül javítanunk Dr. Kozma Tamás XVII. kerületi állatorvos lelkiismeretes és szakszerű segítségével. Báró kezdetben beteg testrészeinek érintésére harapással reagált, így kezelése is lehetetlen volt. Ezen a helyzeten is sikerült javítani, kis ügyeskedéssel már elviseli a kezelésekkel járó kellemetlenségeket. Így elindulhatott a gyógyulás útján.