Városi kutyakiképzés

A városiasodás hatására a kutyatartással kapcsolatos körülmények nagymértékben megváltoztak. Sokkal több ingerhatás éri a kutyákat a városi környezetben, nem beszélve a közlekedésben egyre növekvő forgalomról, mely számtalan veszélyforrást hordoz magában. Úgy gondolom, létfontosságú a városban tartott kutyánál a maximális engedelmesség, valamint a figyelmet elterelő hatásokkal való közömbösség. Az engedelmesség és a közömbösség oly mértékben

összefügg, hogy gyakorlatilag nem létezik az egyik a másik nélkül. Hiába van egy ingerszegény, elszeparált környezetben kiválóan engedelmeskedő kutyád, ha a városi forgalom olyan mértékben elvonja a figyelmét, hogy nem képes koncentrálni a feladatokra. Ezért egy városban tartott kutya más kiképzési feladatok elé állítja a vele foglalkozó embert. Vegyük sorra azokat a legalapvetőbb készségeket, ami szükséges ahhoz, hogy kutyáddal zökkenőmentesek legyenek a mindennapok.

 

 

varosi_kutyakikepzes

 

 

Szájkosárhoz szoktatás
Közömbösség kutyákkal szemben
Tömegközlekedéshez, utazáshoz szoktatás
Mozgó járművekkel való közömbösség
Sétáltatás szabadon
Kezelhetőség, engedelmesség minden körülmények között
Stabil helyben maradás
Közlekedés biztonság kialakítása
Kerékpárhoz szoktatás
Séta több kutyával

 

 

Egy átlagos képességű kutya megfelelő kiképzés mellett képes elsajátítani a fent említett feladatok mindegyikét. Ehhez tudnak a Kutyaközpont kutyakiképzői segítséget nyújtani neked.

 

Házhozjáros kiképzésről  itt olvashatsz