Weimari vizsla a Vizslamentéstől

Jázmin, a fiatal weimari vizsla január eleje óta van a Kutyaközpontban a Vizslamentés jóvoltából.  Azóta megtörtént a szocializációja, amire kiváló helyszín volt a Kutyaközpont kutyaiskola. Itt különböző méretű és habitusú kutyával ismerkedett meg, és megbizonyosodhattunk róla, hogy fajtársaival és idegen emberekkel is végtelenül barátságos. Elkezdődött az alap engedelmességi feladatok tanítása is.

A laza pórázon való sétát  Jázmin nagyon gyorsan elsajátította, mindössze egy hosszabb, tanulással töltött séta elég volt hozzá.
vizslamentes_kutyakozpontA második órát már közösségben, a kölyök-kezdő csoportban kapta, így nem csak az engedelmes és ügyességi feladatokat kezdte megtanulni, de meg kellett szoknia, hogy társai veszik körül tanulás közben is. Ez minden kezdő kutyának nehézséget okoz, Jázminnak is  szüksége lesz néhány alkalomra, amíg képes lesz csak a vezetőjére koncentrálni. Fontosnak tartjuk, hogy különböző helyszíneken történjen az oktatás, ezért nem csak a kutyaiskolával ismertettük meg a kis vizslát, hanem forgalmas helyekkel és családi házas környezettel is, ahol az ugató kutyák jelentettek számára nehézséget.