Kölyök kutya rehabilitációja

Három hete került a Kutyaközpontba Molly, a 3 hónapos dalmata kislány. Molly eddigi kis élete bővelkedett a megpróbáltatásokban, szaporítója meg akart tőle véglegesen szabadulni, mivel nem tudta eladni a vékonyka kutyust, majd innen egy jóakaró a gyepmesteri telepre menekítette a kiskutyát. Ezután a Dalmata Mentés vette gondozásába, akik azonnal orvoshoz vitték a nagyon sovány, bolhás, férges kölyköt.

A Dalmata Mentéstől Horváth Szulamit Emma vállalta a pótmama szerepét, aki rendszeresen látogatja Mollyt, és miután megkapja az alapoltásokat, örökbe fogadásáig otthonába fogadja a kiskutyát.

dalmata_mentes

Mostanra a kis dalmata összeszedte magát, sokat nőtt és már kihízta az első nyakörvét. Szerencsére nem viselték meg a kezdeti nehézségek, boldog és szertelen, ahogy egy igazi dalmatától elvárható! A szocializációról a Kutyaközpont csapata gondoskodik, akik pótolják a kölyök korban meghatározó pozitív élményeket, és megtanítják neki a fontos viselkedési szabályokat. Így Molly nem csak azt tanulta meg, hogy a gyerekek remek játszópajtások és a saját ágyban milyen jó a hancúrozás után pihenni, hanem elkezdődött a szobatisztaságra nevelése is. Bár még vannak balesetek, de Molly igyekszik megfelelni és ki tudna haragudni egy kis öröm pisi miatt? Elkezdődött a kis dalmata pórázhoz szoktatása is, sőt Molly már ülni és pacsit adni is megtanult. Ebben a korban nagyon gyorsan taníthatók a kutyák, igyekszünk korához igazodva, sok játékkal fűszerezni a tanulást és így kellemes társsá nevelni a kiskutyát.