Kullancs nyakörvek

Scalibor nyakörv

 

A Scalibor gyógyszeres nyakörv deltametrin hatóanyagának köszönhetően megbízható védelmet nyújt kullancsok és a lepkeszúnyogok (Phlebotomus perniciosus) valamint a dalos szúnyog (Culex pipiens pipiens) csípése ellen. Ugyanakkor kutyája védelmet élvez a kullancsok és szúnyogok által terjesztett betegségekkel szemben, a babéziózis, ehrlichiózis, borreliózis, kullancs encephalitis, leismaniózis és dirofilarózis ellen. A Scalibor Protectorband felhelyezését követően a hatóanyag egyenletesen eloszlik a kutya bőrén. A parazitáknál már egy rövid ideig tartó kontaktust követően koordinációs zavar, majd bénulás lép fel, majd gyorsan elpusztulnak (knock-down-effektus/taglóhatás). A Scalibor gyógyszeres nyakörv már a felhelyezését követő második hét elejétől teljes hatásossággal működik. A Scalibor gyógyszeres nyakörv által nyújtott védelem egészen 6 hónapig tart. (scalibor.hu)

Kiltix nyakörv

A Kiltix nyakörv két hatóanyaga gyorsan, már a felhelyezés után 24 órával védelmet biztosít a test minden pontján. A Kiltix nyakörv két hatóanyag erejét egyesíti. A Kiltix nyakörvben a szintetikus piretroidok csoportjába tartozó flumetrin és a karbamátok közé sorolt propoxur található. Mindkét hatóanyag hatékony a kullancsok és bolhák ellen egyaránt, de közülük a flumetrin kifejezetten kiváló akaricid, azaz kullancsellenes hatásáról ismert. A Kiltix nyakörv két hatóanyaga különlegesen hosszú, akár 7 hónapig tartó védelmet biztosít kutyájának a kullancsok és bolhák ellen. (kiltix.hu)

 

Foresto nyakörv

A Foresto két aktív hatóanyagot tartalmaz: imidaklopridot, ami elpusztítja a kifejlett bolhákat, bolhalárvákat és tetveket, valamint flumethrint, ami távoltartja és elpusztítja a kifejlett-, lárva- és nimfaállapotú kullancsokat. Egyszeri felhelyezéssel maximális védelmet nyújt akár 8 hónapon át. A Foresto biztonságosan alkalmazható 7 hetes, vagy annál idősebb kölyökkutyákon is. Azonnali védelmet nyújt kedvencének a bolhák ellen és távoltartja a kullancsokat 48 órán belül. a Foresto vízálló, a hatóanyagok a polimer mátrixba vannak integrálva, felszabadulva a kutya bőrének és szőrzetének zsírrétegében raktározódnak el, így a nedvesség nem csökkenti a hatását. (foresto.hu)