Kölyök kutya kiválasztása

Sokszor keresnek meg minket, hogy segítsünk kiválasztani az alomból a családnak, illetve a leendő kutyatulajdonosnak a személyiségéhez legmegfelelőbb kiskutyát az alomból.

Ugyanakkora jelentősége van a fajta választás mellett a kiskutya kiválasztásának is. Egy almon belül is találhatunk eltérő tulajdonságú kutyákat. Az általunk használt kölyökteszt elvégzése után 95 %-os pontossággal megtudhatod, hogy az alomban található kutyák viselkedése, esetleges használhatósága felnőtt korra hogyan fog alakulni.

A teszt során vizsgáljuk a kiskutya

–   emberrel való együttműködés képességét

–   dominanciára való hajlamát

–   engedelmesség fokát

–   falkaösztön erősségét

–    zsákmányszerző ösztönét

–   hallását

–   látását

–   stabilitását

 

A tesztet legoptimálisabb 7 hetes korban elvégezni. Az egész procedúra körülbelül fél órát vesz igénybe az alom nagyságától függően. A gyakorlatban ez úgy kivitelezhető, hogy egy beszélgetésben felmérjük az igényeidet és az elvárásaidat a leendő kutyáddal kapcsolatban. A tenyésztővel való időpont egyeztetés után együtt megyünk az alom kutyáit letesztelni, mindvégig ott lehetsz a vizsgálat során. A kiértékelést is együtt készítjük el, melyből megtudhatod az egyes egyedek várható tulajdonságait. A teszt feladatai rendkívül egyszerűek, semmilyen károsodást nem okoznak a kiskutyáknak.

A kölyök kiválasztásának megrendelését, legalább 1 héttel kell nekünk előre jelezned, hogy pontosan a 49 napon tudjuk megkezdeni a tesztet.

A szolgáltatás díjáról  itt olvashatsz