Bentlakásos kutyakiképzés

A bentlakásos képzés egy intenzív oktatási forma. A legkényelmesebb módja a kutyád oktatásának.

Nincs hétvégeken korán kelés, utazás a kutyaiskolába, nem kell több tíz óra munkaórát belefektetned az értékes idődből kutyád  képzésébe. Csak a kutyával való kommunikációt kell elsajátítanod kiképzőinktől az átadáskor.
A munka dandárját  kiképzőink végzik.

Kiknek ajánljuk?

Alapvetően olyan kutyatulajdonosoknak ajánljuk a bentlakásos kutyaoktatást, akik elfoglaltságuk miatt nem tudnak kutyájuk oktatásába belefektetni értékes idejükből, de mégis tőrödnek kedvencük igényeivel és egy engedelmes, együttműködő társat szeretnének.

Felvetődik, hogy a kutyában okoz-e törést az otthoni környezettől való elszakadás?
Az első pár nap mindenképpen újdonság a kutya számára, de gondoljunk arra, hogy mindannyian jártunk iskolába, váltottunk már munkahelyet, amikor is új csapatba illeszkedtünk be. A kiképzők maximálisan segítenek a kutyának az új falkába való beilleszkedésben. A Kutyaközpontban számos új élmény várja kutyádat, melynek hatására sokkal stabilabban fog viselkedni a mindennapokban.     

Nem versenykutyák képzésére szakosodtunk, hanem a hétköznapokra képezzük, készítjük fel a kutyádat, hogy minél harmonikusabban, zökkenő mentesebb legyen az együttélés vele.

A tanítás során maximálisan alkalmazkodunk a megrendelőink igényeihez, elképzeléseihez. Mindenkor a kutya képességeihez mérten választunk kiképzési módszert, alakítjuk az oktatás menetét, intenzitását.

 

 

Bentlakásos kutyakiképzés menete

Az alap bentlakásos képzés időtartalma három héttől hat hétig tarthat a választott csomag függvényében, melyet külön kérésre meg lehet hosszabbítani Ez idő alatt a kutyád engedelmességet tanul, illetve korrigáljuk a viselkedésében felmerülő kisebb problémákat.

A szolgáltatás megrendelése után a tulajdonos hozza el hozzánk kedvencét, de megállapodás szerint lehetőség van a kutya háztól való el- illetve visszaszállítására is.

A kutya átvételekor, megérkezésekor felvesszük a kutya és a tulajdonos adatait. Átbeszéljük a fennálló problémákat, elvárásokat és azok lehetséges megoldását. Majd elkezdődik a kutyakiképzés. Az eb elszállásolása a kiképzés ideje alatt a Kutyaközpont kutyapanziójában történik. A kiképző napi rendszerességgel a kutya tanulási képességét figyelembe véve, különböző helyszíneken foglalkozik az ebbel. Amennyiben szeretnél menet közben bekapcsolódni a kutya képzésbe, gyakorolni a kiképző irányításával, erre is lehetőséget biztosítunk számodra.

A képzés végén átadásra kerül a kutya, ekkor legalább egy órás oktatásra  számíthatsz, melynek során használati útmutatást adunk a kutyához. Elsajátithatod azt a tudást, amivel szinten tudod tartani kutyád képzettségi szintjét, mely következtében hosszútávon harmonikussá válik kapcsolatotok.

Az átadás során elsajátíthatod, megértheted:

 • a kutyáddal való kommunikációt 
 • a domináló ösztönök szerepét a kutya viselkedésben
 • a rangsor szerepét, fontosságát
 • kiképzési fogásokat, technikákat

   

A bentlakásos kutyaiskola után sem engedjük el a kezed. Az évek során sok kutyatulajdonos kérte már, hogy az átadás után otthonában is folytassuk együtt a tanulást. Természetesen erre is lehetőséget biztosítunk, ha nem ütközik a távolság miatt technikai akadályba.

Gyakorlatban kedvenced az alábbiakat fogja tanulni:

 • utasításra ül, áll, fekszik
 • kézjelekre távolról ül, fekszik
 • helyben marad ülés, fekvés, pozíciókban
 • pórázon vezethető
 • behívható (zavaró körülmények közt)
 • városi forgalomban, közterületen fegyelmezett, képzett kutyához illően viselkedik
 • kutyák között végrehajtja az elvárt feladatokat
 • szocializáljuk más kutyákkal

 

Ezekben a videókban láthatod, hogy milyen változások történtek a kutyák viselkedésében a képzés után.

 

 

 

 

 

A szolgáltatás díjáról a teljes árlista oldalon tájékozódhatsz   árlista itt>>