Activity tréning

Az activity eszközöket a kutyák szellemi képességeinek, feladatmegoldó képességének fejlesztésére használjuk.

Ezt a tréninget Magyarországon először a Kutyaközpont kiképzői illesztették bele a csoportos foglalkozások menetébe. Ezek az eszközök mind egytől-egyig saját fejlesztésűek. A kiképzések során észrevehetően nagyobb önállóságot, intelligenciát mutatnak azok a kutyák, akik ezeken az eszközökön gyakorolnak.


Nincsenek annyira ráutalva vezetőjük irányítására, segítségére, mint azon fajtársaik, akik nem vesznek részt ebben a programban és probléma megoldó képességük is rohamos fejlődést mutat. Több forrásból kaphatunk olyan információkat, hogy a kutya fizikailag kifárasztva kezelhetőbbé, nyugodtabbá válik, de ez valójában féligazság. Nagy mozgásigényű kutyák általában agyilag is aktívabbak, tehát szükséges szellemileg is „ledolgozni” őket. Erre kiválóan alkalmas az activity tréning, melynek hatására nyugodtabbá válik viselkedésük a mindennapokban.

 

Kiképzés időpontjairól itt olvashatsz

Foglalkozás árairól itt olvashatsz

Kutyaiskola elérhetősége  itt olvashatsz>>>

 

 

A videón Wolsey nevű argentin dog látható, activity tréning közben. Ennél az eszköznél a jutalom falathoz három eltérő mozdulattal juthat hozzá a kutya. Az activity eszközök használatánál a kutyának kell rájönni, hogy milyen módon juthat hozzá a táplálékhoz. Így fejlesztjük a probléma megoldó képességét, valamint az intelligenciáját az ebeknek.

 

 

 

Rebi nevű schnauzer activity tréning közben. Ennél az eszköznél  a jutalom falathoz három eltérő mozdulattal juthat hozzá a kutya. Az activity eszközök használatánál a kutyának kell rájönni, hogy milyen módon juthat hozzá a táplálékhoz. Így fejlesztjük a probléma megoldó képességét, valamint az intelligenciáját az ebeknek.