Középhaladó csoport

Nagy általánosságban az iskolába jelentkező kutyások a kezdő-kölyök  csoportban kezdenek. A szocializáció mellett alap engedelmességi és ügyességi képzésen esnek át az ebek. Ennek megtörténte után átkerülnek a felnőtt-haladó csoportba. Itt a tanultak tovább fejlesztése mellett, egy olyan általános képzésben vehetsz részt kutyáddal, aminek során betekintést nyersz a kutyázás speciális területeibe is.

Gyakorlatilag ekkor kezdődik el az igazi „iskolás élet”. Természetesen a felnőtt korban hozzánk kerülő ebek és gazdáik is kezdhetnek a középhaladó csoportban, amennyiben a képzettségi szintjük ezt megengedi. Ennek feltétele, hogy kutyád fajtársai társaságában is képes legyen dolgozni, rád figyelni.

 

A középhaladó csoportban intenzíven folyik a kutyák oktatása, valamint a kutyavezetők képzése. Nem titkolt célunk egy olyan átfogó ismeretanyag átadása, megtanítása, ami képessé tesz kutyád egyre magasabb szintű kiképzésére.

A képzés során egyre összetettebb képességfejlesztő gyakorlatok összeállításával, gyakorlásával ösztönözzük a kutyádat a minél magasabb szintű együttműködésre.  Az Kutyaközpont Kutyaiskola kiképzői fontosnak tartják, hogy a kutyád ne csak az iskolán „működjön”, ezért az iskolán kívül külső helyszíneken is tartunk kiképzési napokat. Minden felnőtt-haladó gyakorlás végén őrző-védő kiképzést tartunk az arra alkalmas kutyáknak.

 

Középhaladó foglalkozás tananyaga:

Engedelmességre nevelés

Az engedelmesség olvasatunkban nem a különböző gyakorlatok pontos végrehajtását jelenti. Ebben a csoportban a kutyáddal való teljes harmónia kialakításának a technikáját sajátítod el.

halado_csoport (1)

Az alábbiakat tanítjuk neked és kutyádnak:

–  ültetést, fektetést, állítást
– ülésben, fekvésben, állításban helyben maradást
– szabályos behívást (kötött, előre meghatározott módon)
– szabadon követésben fordulatokat, irányváltásokat, ütemváltásokat
– helyben fordulatokat, igazodásokat
– kutyáddal való szakszerű játékot, valamint az ösztönökre ható motivációs technikákat
– menet közbeni ültetést, fektetést, állítást
– apportírozást

Akadály pálya

A  foglalkozás alkalmával  gyakorlatilag a kutyakiképzésben előforduló összes akadályt leküzdésére megtanítjuk kutyádat.

Az akadályok közül a következőket használjuk a foglalkozás során:

– á-palánk
– kúszó (1 métertől 6 méterig)
– ugró akadály (különböző méretekkel)
– lépcső
– karika (agility, tüzes)
– hinta
– palló
– távolugró

Activity tréning

Az Activity tréninget Magyarországon először a Kutyaközpont kiképzői illesztették be a csoportos foglalkozások keretei közé. Folyamatosan fejlesszük és készítjük el ezeket az eszközöket, melyek kiválóan alkalmasak kedvenced probléma megoldó képességének és önállóságának fejlesztésére.


Őrző-védő képzés

Az őrző-védő képzésnek is több irányzata van. Figyelembe vesszük az igényeidet, elképzelésedet. Kipróbálhatod kutyád képességeit egyre rafináltabb szituációkban.

halado_csoport (2)

Kiképzés időpontjairól itt olvashatsz

Foglalkozás árairól itt olvashatsz

Kutyaiskola elérhetősége  itt olvashatsz>>>