Kezdő csoport

Mindenkivel fordult már elő, hogy valamiben kezdő volt. A kutyákkal sincs ez másképp. Kezdő csoportba elsősorban a kutyakiképzés terén még tapasztalatlan kutyákat várjuk, korhatár nélkül.

Itt nem várunk el az ebektől nagy teljesítményt, elsősorban a kutyaiskolával kapcsolatos pozitív élmény társítása a cél. A Kutyaközpont kutyaiskolát minden fajtájú és korú kutyával látogathatod.  Itt az engedelmességi, ügyességi feladatok végrehajtásának az alapozása folyik.


A kezdő csoportban optimalizáljuk, javítjuk a kutyáddal való  kapcsolatodat. A kezdő foglalkozásokon  résztvevő ebeken már pár alkalom után észlelhető az összpontosító képességükben és környezethez való viszonyukban bekövetkező pozitív változás. Természetesen, ha a kutya és a vezetőjének a képzettsége ezt lehetővé teszi, rövid időn belül tovább léphetnek a középhaladó csoportba.

A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a szocializációra, ezért a foglalkozás első tizenöt-húsz perce a kutyák összeszoktatásával kezdődik. A következőkben engedelmességi, ügyességi feladatokat gyakorolnak a kutyák. A kiképzés végén activity képességfejlesztő tréningen vehetnek részt az ebek.  A foglalkozások alkalmával lehetőség van tanácsokat kérni a helyes neveléssel kapcsolatban a kiképzőktől.

 

 

Kezdő foglalkozás menete 

Szocializáció:
Részletek>>>

A kezdő csoportba a hozzánk érkező kutyákat habitus és méret szerint rendezzük. Kisebb-nagyobb csoportokban sajátítják el a kutyák közti társaslét szabályait. Kutyád elsajátítja, hogyan viselkedjen más kutyák társaságában. Megtanulja elfogadni a falkán belül uralkodó rangsor betartását. A kezdő csoport foglalkozásain részt vett kutyával megjelenhetsz bármilyen kutyás társaságban, nem fog kellemetlen helyzetbe hozni.

Engedelmességre nevelés
Részletek>>>

Ebben a részben kutyádat és téged bevezetünk a kutyakiképzés technikai rejtelmeibe. Nem titkolt célunk, hogy olyan technikai tudást adjunk át neked, amivel otthon egyedül is boldogulsz a hétköznapokban.

Az alábbiakat tanítjuk neked és kutyádnak:

– ültetést, fektetést, állítást
– ülésben, fekvésben helyben maradást
– behívást
– pórázkezelést, pórázon vezetést
– jutalom falat helyes használatát
– kutyáddal való szakszerű játékot

Akadály pálya
Részletek>>>

A  foglalkozás második felében különböző akadályokkal ismertetjük meg kutyádat. Az akadályok leküzdése közben kutyád önbizalma növekszik, mozgáskoordinációja fejlődik.

A fiatal kutyáknál a kiképzőpályán található akadályok közül a következőket használjuk a foglalkozás során:

– á-palánk
– kúszó
– ugró akadály
– lépcső

Activity tréning
Részletek>>>
Az Activity tréning rendkívül jó hatással van kutyád probléma megoldó képességének fejlődésére. A tréninget azért illesztettük be a csoportos foglalkozások keretébe, mert kutyádnak nagymértékben fejleszti az önállóságát.

Kiképzés időpontja
Részletek>>>

Foglalkozás ára
Részletek>>>

Kutyaiskola elérhetősége
Részletek>>>