Kutyaóvoda

Budapest 17. kerületében a kutyaóvodában a kutya három-négy hónapos korától  fogadjuk a kutyásokat.

Itt alapozzuk meg közösen a kutyában azokat a készségeket, reflexeket, amelyekre a későbbiekben lehet építeni a fejlődést. A kutyaóvoda egy kötetlenebb gyakorlás, mint a felnőtteké, sok játékkal, képesség fejlesztéssel “fűszerezve”.

A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a szocializációra, ezért a foglalkozás első húsz perce a kutyák összeszoktatásával kezdődik. A következőkben engedelmességi, ügyességi feladatokat gyakorolnak a kutyák. A kiképzés végén alapozó őrző-védő képzésen, vagy az activity képességfejlesztő tréningen vehetnek részt az ebek.  A foglakozások szünetében lehetőség van a kutyakiképzőktől tanácsokat kérni az iskolán kívül felmerülő gondokkal kapcsolatban.

A kutyaóvoda nagy előnye, hogy felügyelet alatt irányítottan szocializálódik a kutya, kutyákkal és emberekkel egyaránt. A kölyökkutyák idegrendszerének teherbíró képessége alacsonyabb, mint idősebb fajtársaiké. A Kutyaközpont kutyaóvodájában ezt figyelembe véve alakítjuk a kiképzés ütemét.Tapasztalataink szerint a kutyaóvodában elkezdett nevelés és képzés felmérhetetlen előnyt jelent a kutya további együttműködési készségének tekintetében.

 

 

Kutyaóvodai foglalkozás menete 

Szocializáció:

A kutyaóvodában a hozzánk érkező kutyákat habitus és méret szerint rendezzük. Kisebb-nagyobb csoportokban sajátítják el a kutyák közti  játék szabályait. Kedvenced elsajátítja, hogyan viselkedjen más kutyák társaságában. Megtanulja elfogadni a falkán belül uralkodó hierarchikus rend betartását. A kutyaóvodai szocializáción részt vett kutyával megjelenhetsz bármilyen kutyás társaságban, nem fog kellemetlen helyzetbe hozni. 

 

 

Engedelmességre nevelés

Ebben a részben kutyádat és téged bevezetünk a kutyakiképzés technikai rejtelmeibe. Nem titkolt célunk, hogy olyan technikai tudást adjunk át neked, amivel otthon egyedül is boldogulsz.

Az alábbiakat tanítjuk neked és kutyádnak:

–  ültetést, fektetést, állítást- ülésben, fekvésben helyben maradást
– behívást
– pórázkezelést, pórázon vezetést
– jutalom falat helyes használatát
– kutyáddal való szakszerű játékot

 

 

Ügyességi rész

A  foglalkozás második felében különböző akadályokkal ismertetjük meg kutyádat. Az akadályok leküzdése közben kutyád önbizalma növekszik, mozgáskoordinációja fejlődik.

A fiatal kutyáknál a kiképzőpályán található akadályok közül a következőket használjuk a foglalkozás során:

– á-palánk
– kúszó
– ugró akadály
– lépcső

Activity tréning

Az Activity tréning rendkívül jó hatással van kedvenced probléma megoldó képességének kifejlődésére. A tréninget azért illesztettük be a csoportos foglalkozások keretébe, mert kutyádnak nagymértékben fejleszti az önállóságát.

 

Kiképzés időpontjairól itt olvashatsz

Foglalkozás árairól itt olvashatsz