Kutyaszocializáció

A Kutyaközpont kutyaiskolában előre meghirdetett időpontban tartunk szocializációs tréninget. Három-négy hónapos korától hozhatod a kutyádat hozzánk.

Egyre több helyen korlátozzák a kutyák szabad mozgását.  Ezért szeretnénk, hogy minél több kutyatulajdonos számára legyen elérhető az, hogy elengedhesse kutyáját egy biztonságos elkerített helyen. Nálunk ellenőrzött körülmények között szocializálódhat, játszhat fajtársaival kutyád. Nem kell attól tartanod, hogy a kutyádhoz hozzá nem illő fajtársakkal kell osztoznod ebben az időben. A szocializációs tréningen méret, kor és habitus szerint válogatjuk össze a kutyákat, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az együtt töltött idő. 

Az egy órás kutya szocializációs tréning két részből áll. Az első félórában bárki részt vehet a kutyájával. A második félórában csak azok a kutyások maradhatnak akik részt kívánnak venni a rákövetkező képzésen. Az első félórában biztonságos, több részre osztható, elkerített pályán játszhatnak kedvükre a kutyák egymással. Minden esetben testméret szerint csoportosítjuk a kutyákat, természetesen kutyakiképző közreműködésével. Közösen alakítjuk ki a falka rendszerét és szabályait a kutyatulajdonosokkal. A második félórában az emberi miliőhöz való szoktatás és a tudományos ismeretterjesztés a fő irányvonal. Rendkívül fontos, hogy hozzászoktassuk a kutyákat különböző ingerekhez, amikkel a hétköznapi életben is találkozhat.  Ilyenek lehetnek például kerékpár, mozgó babakocsi, hanghatások, zajok, vagy éppen egy esernyő kinyitása. A hozzászokás eredményeképpen a későbbiekben nem fogják elvonni a kutya figyelmét a környezetében történő események.

 

Ennek hatására a kutya viselkedése magabiztosabbá, kiegyensúlyozottabbá válik, így a későbbiekben a bizonytalanságból, félelemből adódó agresszív, instabil viselkedés elkerülhető. Lehetőség nyílik a kiképzőktől tanácsokat kérni nevelési kérdésekben, valamint a helyes rangsor kialakításának lehetőségeiről.

Az kutyaszocializációs program nem kifejezetten agresszivitást mutató kutyáknak tartjuk fenn. Amennyiben ilyen problémákkal küszdesz keress meg minket telefonon +36 20 422 9179, +36 20 236 9127

Ingyenes foglalkozáson való részvétel feltétele:

póráz (foglalkozás megkezdésekor levesszük a kutyákról)

nyakörv, vagy hám

Foglakozások időpontja
Részletek>>>

Előzetes regisztráció szükséges.