Őrző-védő kutyakiképzés kutyaiskolában

Az emberek a kutyákat, illetve az őseiket először védelmi célokra, számukra veszélyes állatok távoltartására használták. Később kimondottan őrző-védő fajtákat is kitenyésztettek.  Ezen fajták egyedei évezredek alatt kódolt ösztönöket, hajlamokat hordoznak magukban.

 

Ezeknek az ösztönöknek az elfojtása, kielégítetlensége olykor viselkedési gondokat is okozhatnak. A kutyaiskolában őrző-védő kiképzésen sikeresen átesett ebek sokkal magabiztosabbá, kiegyensúlyozottabbá, fegyelmezettebbé válnak. Ennek a kutyakiképzési „ágazatnak” is vannak különböző irányvonalai.

Van, akit a sportkutyák munkája vonz, van, aki más irányzatot képviselne szívesebben. A Kutyaközpont Kutyaiskola ezeket a különböző igényeket is rugalmasan kezeli. Manapság egyre nagyobb igény jelentkezik a személy és a magántulajdon védelmére, erre egyik megoldás lehet az őrző-védő feladatokban is otthonosan mozgó kutya.

 

Kutyaiskolában a kezdő és haladó csoportos foglalkozás, után ha igényed van rá, kutyád  őrző-védő kiképzésben részesül. Különböző szituációkban tesztelheted képességeit.

Őrző-védő foglalkozás anyaga a teljesség igénye nélkül:

– Kitámadás rejtekhelyről
A rejtekhelyről kitámadó segéd lendületének megtörése, magabiztos fogással, majd eresztés.

batorsag_proba

– Bátorság próba
Kettőtök felé, fenyegetően frontálisan közeledő segéd támadásának elhárítása fogással, majd eresztés.

terulet_orzes

– Szökés megakadályozása
Őrzési pozícióban lévő kutya a segéd szökését megakadályozza fogással, eresztés.

– Személyvédelem
Kutyádat és téged ért támadás elhárítása fogással, majd eresztés, visszatámadás.

– Területőrzés
Rávezetjük kutyádat a területvédelem feladat körének végrehajtására. Kialakítjuk benne a territórium védelmének készségét.

gepjarmu_vedelem

– Autóvédelem
Gépjárműdet biztonságban tudhatod, mert egy megvesztegethetetlen őrzője lesz kutyád személyében.

– Szájkosaras támadás elhárítás (személyvédelem)
Az őrző-védő kutyák nagy része megtanítható a szájkosaras támadás elhárításra. Kutyád még szájkosárban is akció kész lehet, ha ilyen irányú képzést is kap.

– Élelem megtagadása
A kutyában jól rögzíthető az élelem megtagadásának a reflexe. A nyújtott, felkínált élelem megtagadása, “alapfelszereltség” minden kutyánál.

 

Kiképzés időpontjairól itt olvashatsz

Foglalkozás árairól itt olvashatsz

Kutyaiskola elérhetősége  itt olvashatsz>>>