Ingyenes kölyökkutya szocializáció

A Kutyaközpont kutyaiskola szomabaton ingyenesen tart szocializációs tréninget kölyökkutyáknak, a kutya 12 hónapos koráig.

A kölyökkutyák életének első hat-hét hónapja rendkívül fontos időszak. Ebben az időben alakul ki a gazdához való kötődés és a fajtársakkal való kommunikációs készség. Ezért szeretnénk, hogy minél több új kutyatulajdonos számára legyen elérhető az, hogy ellenőrzött körülmények között szocializálódhasson a kölyökkutyája.

 

Az egy órás kutya szocializációs tréning két részből áll. Az első félórában bárki részt vehet a kutyájával. A második félórában csak azok a kutyások maradhatnak akik részt kívánnak venni a rákövetkező képzésen. Az első félórában biztonságos, több részre osztható, elkerített pályán játszhatnak kedvükre a kutyák egymással. Minden esetben testméret, kor és habitus szerint csoportosítjuk a kutyákat, természetesen kutyakiképző közreműködésével. Közösen alakítjuk ki a falka rendszerét és szabályait a kutyatulajdonosokkal. A második félórában az emberi környezethez való szoktatás és az ismeretterjesztés a fő irányvonal. Már fiatal korban rendkívül fontos, hogy hozzászoktassuk a kölyökkutyákat különböző ingerekhez, amikkel a hétköznapi életben is találkozhat.  Ilyenek lehetnek például kerékpár, mozgó babakocsi, hanghatások, zajok, vagy éppen egy esernyő kinyitása. A hozzászokás eredményeképpen a későbbiekben nem fogják elvonni a kutya figyelmét a környezetében történő események.

 

Ennek hatására a kutya viselkedése magabiztosabbá, kiegyensúlyozottabbá válik, így a későbbiekben a bizonytalanságból, félelemből adódó agresszív, instabil viselkedés elkerülhető. Lehetőség nyílik a kiképzőktől tanácsokat kérni nevelési kérdésekben, valamint a helyes rangsor kialakításának lehetőségeiről.

Ingyenes foglalkozáson való részvétel feltétele:

felső korhatár: 12 hónapos kor
póráz (foglalkozás megkezdésekor levesszük a kutyákról)
nyakörv, vagy hám

Foglakozások időpontja
Részletek>>>

 

Előzetes regisztráció nem szükséges.