Kutyaiskola

A Kutyaközpont Kutyaiskola Budapest 17. kerületében található. A foglalkozások során elsősorban a kutyával való kommunikáció oktatására helyezzük a hangsúlyt, hogy minél harmonikusabban tudjál együtt élni kutyáddal a mindennapokban.

A kutyakiképzésnek temérdek területe van. Kutyaiskolánkban széles választási lehetőséget kínálunk a hozzánk jelenezőknek, hogy megtaláld a neked és kutyádnak a legmegfelelőbb kiképzési területet, formát. Munkánk során nem misztifikáljuk a kutyakiképzési ismeretek alkalmazásának lehetőségeit. Egyszerű, letisztult hókusz-pókuszoktól mentes, mindenki számára érthető és elsajátítható technikákat oktatunk, hogy kutyáddal minden téren egészséges kapcsolatot alakíthass ki.

kutyaiskola

A kutyaiskola előnye, egyben nehézsége is a kezdő kutyás számára, hogy kutyánkat fajtársai társaságában vagyunk kénytelenek képezni. A kutyaiskola nem éppen mondható ingerszegény környezetnek, ezért némely kutyának a kezdetekben nehézséget okozhat a figyelmét elvonó ingerek megszokása. Vitathatatlan előnye, hogy sehol másutt nem tudunk olyan feltételeket teremteni a kutyák számára, ahol ellenőrzött körülmények mellett folyhat a szocializáció (?) kutyákkal és emberekkel egyaránt.

Kutyaiskolában a csoportos foglalkozások alkalmával a kiképzésvezető irányításával valójában a kutyatulajdonosok képzése folyik.

Számunkra elsődleges szempont, hogy a nálunk gyakorló kutyák mentálisan és fizikálisan is előre mutató fejlődést mutassanak. Kutyaiskolánkat minden fajtájú és korú kutyával lehet látogatni. Kiképzésvezetőink mindenkor a kutya képességeihez, fajtajellegéhez, a kutya tulajdonos igényeihez, az adott helyzethez igazítják a foglalkozások menetét.

Az iskola foglalkozásain mindig arra törekszünk, hogy kényszer nélkül bírjuk rá a kutyát a feladatok végrehajtására. Ezért a foglalkozások alkalmával teljes mértékben kihasználjuk a motivációs lehetőségeket, melyek a pozitív megerősítést szolgálják.

(?)
Véleményem szerint a jól szocializált kutya fajtársaival nem viselkedik agresszívan, nem lép fel támadóan konfliktus helyzetben más kutyákkal. Súrlódásmentesen együttműködik, beilleszkedik a falkába, a változó rangsort képes elfogadni még akkor is, ha számára visszalépést jelent. Vezetőjével, mint első számú irányítójával, vezérével együttműködik annak utasításait, korlátait elfogadja.

Végh Tamás