Kutyaovi

Nyolc hetes kortól, amikor a tenyésztőtől átveszed kutyádat, már el is kezdheted a nevelést-kiképzést.

Kutyádnak segítségeddel fel kell fedeznie az őt körülvevő világot. Ebben az időszakban mélyítheted el kapcsolatodat kedvenceddel, ilyenkor alakul ki az az érzelmi kötelék köztetek, ami meghatározza kapcsolatotokat az elkövetkezőkben. Ebben az időszakban elmaradt együtt töltött idő, már a későbbiekben, szinte behozhatatlan hátrányokat jelenthet. Életének az első hat hónapja rendkívül fontos időszak, ekkor lehet megalapozni az irányvonalat, amit szeretnél a kutyakiképzésében képviselni.

Kutyaközpont kutyaóvodáról  itt olvashatsz>>

Ehhez tud segítséget nyújtani egy megfelelő kutyaiskola, ahol már ilyen fiatal kutyákkal is foglalkoznak a kutyaóvodában. Lehetséges megoldásnak kínálkozik, ha a kutya érkezésekor otthonunkban kutyakiképző segítségét, tanácsát kéred ki a nevelés kérdésében. A kutyaovi nagy előnye, hogy felügyelet alatt irányítottan szocializálódik(?) a kutya, kutyával és emberekkel egyaránt.

(?)
Szocializált kutya:
Véleményem szerint a jól szocializált kutya fajtársaival nem viselkedik agresszívan, nem lép fel támadóan konfliktus helyzetben más kutyákkal. Súrlódásmentesen együttműködik, beilleszkedik a falkába, a változó rangsort képes elfogadni még akkor is, ha számára visszalépést jelent. Vezetőjével, mint első számú irányítójával, vezérével együttműködik annak utasításait, korlátait elfogadja.