Bentlakásos kutyaoktatás

A bentlakásos képzés egy intenzív oktatási forma. A legkényelmesebb módja, hogy a kutyádat képeztesd. Nincs hétvégeken korán kelés, utazás a kutyaiskolába, nem kell több tíz óra munkaórát belefektetni értékes idődből kutyád képzésébe, de ne felejtsük el, a kutya nem egy kezelő gombokkal ellátott gép, hanem egy élőlény. Ezért mindenképpen szükség lesz elsajátítani azokat a jeleket, amivel irányítani tudod kutyádat, hogy valódi vezetőjévé válhass kedvencednek.

Bentlakásos kutyakiképzésről  itt olvashatsz >>

Amennyiben a tulajdonos képzi a kutyáját, képzetlenségéből adódóan óhatatlanul összezavarja a kedvencét. Tapasztalt kiképző ilyet nem követ el, figyelembe veszi az eb ösztöneit, igényeit, az egyedhez választja a kiképzési technikákat. Alapvetően olyan kutyatulajdonosoknak ajánlható a bentlakásos kutyaoktatás, akik elfoglaltságuk miatt nem tudnak kutyájuk oktatásába belefektetni értékes idejükből, de mégis tőrödnek kedvencük igényeivel, és egy engedelmes, együttműködő társat szeretnének. Felvetődik, hogy a kutyában okoz-e törést az otthoni környezettől való elszakadás? Az első pár nap mindenképpen stresszes a kutya számára, de gondoljunk arra, hogy mindannyian jártunk iskolába, váltottunk már munkahelyet, amikor is új csapatba illeszkedtünk be.

A kiképző feladata elsődlegesen, hogy segítsen a kutyának az új falkába való beilleszkedésben. Ennek során kialakul a kutyában az aktuális kutyavezetővel való együttműködés készsége. Tapasztalataim szerint a kutyák a bentlakásos kiképzés során olyan változáson mennek keresztül, amely egész hátralévő életük során pozitív kihatással lesz a tulajdonos és az eb kapcsolatára.