Játék a kutyával

A kutyák életében a játéknak kiemelkedő szerepe van. Már az alomban elkezdődnek a ‘harci’ játékok, amikor a kölykök tesztelik a saját és testvéreik képességeit.

 

A felnőtt állatok is rendszeresen játszanak, ami nem csak a szórakozás kedvéért történik, játék közben a rangsorban betöltött pozíciójukat is megerősítik, ezenkívül a közös játéknak összetartó ereje is van.

Ezért, mikor elhozzuk a kölyköt az alomból, ránk hárul a feladat, hogy kedvencünk játékos kedvét és szükségletét kielégítsük.

 

Egy jó játékhoz nem kell más, csak egy kötél darab, amit megragadva a földön óvatosan,incselkedve húzogatunk, amíg fel nem kelti kutyánk figyelmét.

Ha utána ered, megragadja és cibálni kezdi, mi is aktívan kapcsolódjunk be a huzakodásba, ne hagyjuk magára kedvencünket!

Erejéhez és habitusához igazodva ‘harcoljunk’ a zsákmányért, beszéljünk a kutyához, éljük bele magunkat a küzdelembe.

Hagyjuk időnként,hogy megszerezze a kötelet és büszkén hurcolhassa, majd nyúljunk vissza érte és folytatódjon a huzakodás.

 

Mindig a csúcson hagyjuk abba a játékot akkor, mikor kutyánk teljesen bele éli magát a küzdelembe, majd vegyük el tőle a játékot.

Ezzel nem csak a vezetői pozíciónkat erősítjük meg, de kutyánk játék ‘éhségét’ is fenn tartjuk.

Egy játékos kutyát könnyen lehet tanítani, hiszen szenvedélyből dolgozik.

Munkája gyors és eredményes lesz, aminek jutalma egy kiadós játék a gazdával.